top of page

Katariina

Olen taivalkoskelaissyntyinen (s.1973) maalari ja harrastanut piirtämistä lapsesta asti. Olen ollut naimisissa Juhan kanssa vuodesta 1992 ja meillä on kolme ihanaa lasta Elina, Anna ja Matti. Kotiamme ilahduttaa myös kääpiösnautseri Nella. Päätoiminen työni on perheyrityksessämme Tunturihotelli Iso-Syötteellä, myynnissä ja vastaanotossa.

 

Ensimmäiset maalaustyöni tein teini-iässä akryyliväreillä. Myöhemmin opettelin akvarellimaalauksen ja viimeisimmäksi öljymaalausta. Oppia olen saanut taideleireillä, kursseilla ja varsinkin taiteilevilta lähisukulaisilta kuten äidiltäni ja tädeiltäni, ja itse kirjoista ja netistä opiskellen. Taiteilija ei ole kuitenkaan koskaan valmis.

 

Haen töihini mielelläni eloa ja liikettä, valoja ja varjoja. Aihepiirini pyörii pääsääntöisesti minulle läheisen pohjoisen luonnon ja eläinten ympärillä. Lisäksi maalaan kukka-aiheita ja jonkin verran mielikuvituksen tuotettakin, sekä tilaustöinä muotokuvia.

 

Taiteilijoista ihailen suuresti mm. venäläistitureita Ilja Repiniä ja Ivan Shishkiniä, suomalaisista Albert Edelfeltiä ja tämän päivän taiteilijoista voisi mainita Richard Schmidin (suosittelen lämpimästi Schmidin kirjaa Alla Prima II), Daniel J Keys'in, Morgan Weistlingin ja Richard Robinsonin. Akvarellimaalauksessa Kimmo Pälikkö on ollut tiennäyttäjä teoksellaan Kuvan tekeminen, teoria ja tekniikka.

 

Toiveeni on tehdä esteettisesti kaunista taidetta, joka herättää katsojassa samankaltaista mielihyvää kuin Luojan luoma koskematon, puhdas luonto, jota suuresti rakastan.

"I want my paintings to reflect the wonder of God's creation."  Michael Godfrey

bottom of page